image

Geschiedenis

Boerderij Bouwlust stamt uit de 18e eeuw. Sinds 1821 woont familie de Vette op de boerderij en is de locatie al bijna 200 jaar oud. Al generaties lang gaat de boerderij van vader op zoon. In 1965 werd zoon piet de Vette boer, toen zijn oudste zoon Quirien van de landbouwschool afkwam werd een maatschap gevormd. Sinds kort is met Peter ook de volgende (7e) generatie de Vette alweer aangeschoven.

Dieren

Veeteelt

Op onze boerderij fokken wij jongvee op, niet voor het vlees, maar voor de melk. Wij kopen de kalveren via de veehandelaar en fokken deze op tot ze ongeveer 2 jaar zijn. Als het kalfje 1 jaar is noemen we haar een pink, als de pink ongeveer anderhalf jaar oud is dan kan ze worden gedekt, dit kan zijn via kunstmatig inseminatie of door de echte stier. Als de pink 4 tot 6 maanden drachtig is dan verkopen wij haar weer aan een andere boer, daar gaat ze haar kalf krijgen en de melkproductie in. Voor ons begint het verhaal weer van vooraf aan.

 

Schapen

Op onze boerderij lopen ongeveer 30 schapen. De schapen lopen bijna het gehele jaar in het weiland. Rond begin oktober komt de ram bij de ooien en kunnen ze gedekt worden. Na ongeveer 5 maanden gaan ze lammeren. In de lammer periode gaan de schapen naar binnen en kan de boer of boerin de schapen goed in de gaten houden wanneer de lammeren geboren worden.

 

Kleinvee

Naast de koeien en de schapen hebben wij ook nog een groot aantal klein vee. ± 15 kippen, ± 10 konijnen, ± 8 katten, ± 5 cavia’s. Deze dieren worden mede verzorgd door onze hulpboeren, kinderen met een Autisme welke begeleid worden door 2 zorgboerinnen van “Bij Ons”.

image
image
image

Boerderij

Sinds 1999 zijn Quirien en Wil de Vette eigenaar van Hoeve Bouwlust. Nadat zij in 2002 gestopt zijn met het koeien melken, heeft de boerderij een andere invulling gekregen. De boerderij is omgetoverd tot een Bourgondische locatie voor feesten, activiteiten en wordt Hoeve Bouwlust beschikbaar gesteld als terras in de zomer. Ook heeft u de mogelijkheid om bij Hoeve Bouwlust te komen verblijven op de camping of in het appartement in een echte boeren omgeving.

Natuur, Milieu en Educatie lessen

U kunt op Hoeve Bouwlust een natuur en educatie les komen volgen. Bij aankomst wordt u ontvangen door de boer en/of boerin. Daarna volgt een uitleg over de boerderij en de lessen d.m.v. een speurtocht.

Vervolgens wordt de groep in groepjes verdeeld en gaat ieder naar zijn opdracht. De opdrachten bestaan uit, vogels spotten, wateronderzoek, koeien, mest en melk.

(de opdrachten worden aangepast naar de tijd van het jaar).

Tussendoor houden we een pauze met een lekker glas melk.

Na afloop praten we nog even na en gaat ieder weer huiswaarts.

Deze lessen kunnen gereserveerd worden via: NME Westland

image

Kattenpension De Kattenpootjes

Laat uw kat logeren bij Hoeve Bouwlust!

Sinds 17 juni 2011 is Rianne de Vette op Boerderij Bouwlust gestart met een kattenpension. Rianne zorgt met liefde voor uw kat(ten) wanneer u op vakantie gaat. De katten logeren in een afgesloten ruimte op de boerderij en zal goed verzorgt worden door Rianne, ook zal zij zorgen dat de kat het goed naar der zin heeft.

Er zijn in totaal 9 kooien van 1.20 x 1.20 x 1.50 meter. 4 van deze kooien zijn excl. buitenkooi, 5 van deze kooien zijn met buitenkooi. De buitenkooien zijn 1.80 x 1.20 x 1.80 meter. Beide, binnen en buiten, verblijfen zijn op altijd op slot. De kooien zijn voorzien van een krabpaal, kattenbak, voer- en waterbakje, speeltjes en een hangmand aan de muur

De prijzen zijn vanaf €8,00 en worden graag contact afgerekend bij het brengen van uw kat.

Meer informatie vindt u op haar eigen site www.dekattenpootjes.nl

Zorginstellingen ‘Bij Ons’ & ‘Au Boulot’

Wij hebben een samenwerking met ‘Bij Ons’ en ‘Au Boulot’ Deze stichtingen bieden begeleiding aan jongeren met autisme.

Bij Ons
Ze organiseren regelmatig een logeerweekend of vakantieweek hier op de boerderij. De jongeren zijn hier ook dagelijks op de boerderij te vinden voor dagbesteding. Ze oefenen de sociale vaardigheden.

Au Boulot
Deze kinderen helpen hier met kleine klusjes, zoals konijnen verzorgen, suiker en thee bijvullen etc. Ook verzorgen ze bij ons een High tea!
Met het organiseren van een high tea leren de jongeren samenwerken, contact met klanten aangaan, plannen en organiseren. Maar het belangrijkste is dat ze plezier hebben in het organiseren en gaan ervaren dat ze beloond worden voor hun inzet (complimenten en financiële bijdrage).

image